Csirkemell Recept Ajánló
Almás csirkefasírt recept
Recept hozzávalók: 3-4 személyre 30 dkg csirkemellfilé, 20 dkg alma, 1.5 zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, olaj, zsemlemorzsa, tej, borsikafű, só;A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. Ízesítsd borsikafűvel és sóval. Az alaposan összedolgozott masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába, és közepes tűzön süsd pirosra.
(Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg olajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és alufóliába tekerve süsd meg egy tepsiben.)
Almás csirke másképpen - Recept
Elkészítése: Én általában csirkemellet használok, de el lehet készíteni egész csirkéből is. A melleket kicsontozom, besózom. A burgonyát megtisztítom, az almát is. (alma kb. 1 kiló) A tepsit körberakom szalonnával, az aljára is teszek 3-4 szeletet. (vékonyra szeletelve). Rákarikázok egy sor nyers burgonyát, ezt megsózom, majd rászeletelem az almát, erre teszek 5-6 késhegynyi Rámát. Így rétegezem, amíg a tepsibe fér, majd a tetejére teszem a besózott húst. (A burgonyát mindig enyhén sózom) A hús alá és fölé alma kerüljön. Erre is teszek Rámát. A tepsit alufóliával letakarom, kb. 1 órát párolom, majd ha puha, kissé megpirítom.Almás csirkemell recept 1.
4 kicsi vagy két nagy csirkemell, 50 dkg alma (birsalma is lehet), 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, gyömbér, fahéj, ízlés szerint só, törött fehér bors, kevés cukorA lebőrözött csirkemellet úgy csontozom ki, hogy lapjában szeletelhető legyen. Szép szeleteket vágok belőle, és jól megsózom. Tűzálló tálba fektetem a felét és beborítom a meghámozott, kicsumázott és gerezdekre vágott alma felével. Csipetnyi sóval és cukorral megszórom, majd a maradék mellszeletekkel és az almával folytatom a rétegezést.
Ezután belekeverem a tejszínbe a fűszereket, kevés sót és cukrot is adok hozzá, és a mellszeletekre locsolom.
A tálat szorosan lefedem, és előmelegített forró sütőben 40 percig közepes lángon párolom.
A sütés befejeztével a fedőt leveszem, rászórom az ételre a reszelt sajtot, és csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon.
Párolt rizzsel kínálom!
Almás csirkemell recept 2.
Recept hozzávalók: 2 kicsi (vagy 1 nagy) csirkemell, 50 dkg alma (birsalma is lehet), 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés cukor.Elkészítése: A lebőrözött csirkemellet úgy csontozom ki, hogy lapjában szeletelhető legyen. Szép szeleteket vágok belőle, és jól megsózom. Tűzálló tálba fektetem a felét, és beborítom a meghámozott, kicsumázott és gerezdekre vágott alma felével. Csipet sóval és cukorral megszórom, majd a maradék mellszeletekkel és az almával folytatom a rétegezést. Ezután belekeverem a tejszínbe a fűszereket, kevés sót és cukrot is adok hozzá, majd rálocsolom. A tálat szorosan lefedem és előmelegített, forró sütőben 40 percig közepes lángon párolom. A sütés befejeztével a fedőt leveszem a tálról, rászórom az ételre a reszelt sajtot, és csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon. Párolt rizzsel kínálom.
Elkészítési ideje: 65 perc
Almás csirkemell recept 3.
Recept hozzávalók: 2 közepes csirkemell, 4 alma, 5 dkg vaj, 5 dkg sajt, só (vagy grill fűszer-keverék), késhegynyi reszelt szerecsendióElkészítése: A csirkemelleket kettévágjuk, sóval bedörzsöljük, és kivajazott tűzálló edénybe téve, letakarva a sütőben majdnem puhára pároljuk. Az almákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd a húst betakarva vele, szerecsendióval megszórjuk, és a sütőbe visszatesszük. Együtt puhára pároljuk, végül a reszelt sajttal megszórjuk és egy-két percig - míg a sajt ráolvad - még pirítjuk. Vegyes párolt zöldséggel, de külön sült almával is tálalhatjuk.
Almás csirkevagdalt recept
Recept hozzávalók: 2 kisebb csirkemell (45-50 dkg), 1 dl tejszín, 2 tojássárga, 1 nagy alma, 10 dkg reszelt ementáli jellegű sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés zsemlemorzsa, 1 púpozott mokkáskanál só, ízlés szerint őrölt fehér bors, olaj a sütéshez.Elkészítése: A csirkemellet kicsontozom, bőrét lehúzom, és a húst darálón áteresztem, majd hozzákeverem a tojássárgákat, a tejszínt, a meghámozott, kicsumázott, lereszelt és kicsavart almát, a reszelt vöröshagymát, a sót, a borsot. Addig gyúrom, míg az összes folyadékot felveszi. Vizes kézzel kis pogácsákat formálok a masszából, zsemlemorzsában meghempergetem és bő, forró olajban mind a két oldalán pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és a pogácsákat tűzálló tálra teszem. Megszórom a reszelt sajttal, és csak annyi időre rakom a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon, de meg ne piruljon. Salátával és burgonyapürével kínálom. Hidegen is nagyon finom, akkor majonézes salátát kínálok mellé. Az alma helyett néha 1-2 db nagy, tisztított, reszelt gombát szoktam hozzákeverni vagy 5 dkg-nyi reszelt parmezán (parmezán jellegű) sajtot.
Elkészítési ideje: 50 perc
Ananászos csirkemell recept 1.
Recept hozzávalók: 40 dkg hosszura vágott csirkemell filé, 1 ananász konzerv, só bors, ételízesítő (Delikát vagy Vegeta)Elkészítése: A felforrósított olajban hirtelen megpirítom a csirkemellet. Hozzáadom az egész doboz, darabolt ananászt, levével együtt. Ízlés szerint fűszerezem a fentiekkel, és fedő alatt 15 percig párolom. Végül fedő nélkül zaftjára sütöm. Párolt rizzsel, majonézzel tálalom.
Ananászos csirkemell recept 2.
Recept hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirkemell, 1/4 kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.Elkészítése: A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá.
Ananászos csirkemell recept 3.
Recept hozzávalók: 2 egész csirkemell, fél doboz körszeletes ananászkompót, diónyi light margarin, só.Elkészítése: A csirkemellet kifilézzük, négy egyenlő darabra vágjuk. A diónyi margarint felforrósítjuk, ebben a csirkemellet megforgatjuk, míg fehér színű lesz (nem sütjük!). Ananász-lével fölengedjük (kb. 4 evőkanál), pici sót hintünk rá, lefedjük, és puhára pároljuk. Közben, ha szükséges a levét vízzel pótoljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult, mindegyikre egy-egy körszelet ananászt fektetünk, és készre pároljuk.
Ananászos csirkemell recept 4.
A húsos páchoz: 2 kicsontozott csirkemell apróra vágva, só, 3 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1/2 dl vízA sütéshez: 3 evőkanál olaj, 1 kis csomó újhagyma, gyömbér, 4 karika ananász feldarabolva
A feldarabolt megmosott húst kissé megsózzuk, majd beleforgatjuk az olívaolaj, víz, szójaszósz és kukoricaliszt keverékéből készített pácba. Fél óráig pácoljuk, majd szűrőben jól lecsöpögtetjük, de a páclevet felfogjuk. Wokban vagy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, megpuhítjuk benne a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát, és hozzáadjuk a húst. Nagy lángon 5-7 percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a páclét és kiforraljuk, közben friss gyömbérrel vagy gyömbérporral fűszerezzük. Szükség szerint ananászlével hígítjuk. Az ananászdarabokat a legvégén adjuk hozzá, átforrósítjuk, és rizságyon tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 1 óra pácolással együtt
Ananászos csirkesaláta recept
Recept hozzávalók 4 személyre: 30 dkg főtt vagy sült csirkemell, 30 dkg ananászkonzerv vagy friss ananász, 1 db nagyobb vöröshagyma, 3 szál zeller, 1 csokor fűszerzöld (rozmaring, kakukkfű, majoránna), 2 evőkanál joghurt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál salátaolaj, néhány szál snidling, só, őrölt bors.A csirkemellet kevés sóval és a zöldfűszer-csokorral megfőzzük, lebőrözzük, kicsontozzuk. A megtisztított hagymát karikára vágjuk, kis időre vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A megmosott zellerszárakat (lehetőleg halványított zeller legyen) kisebb darabokra vágjuk. A felkockázott húst, ananászt, a hagymát és a zellert egy tálban összekeverjük, megszórjuk az apróra vágott snidlinggel, vagy zöldhagyma szárával. A joghurtból, mustárból, olajból, csipet sóból és a frissen őrölt borsból készült mártással összekeverhetjük a salátát, de már a tányérokra halmozott adagok tetejére is önthetjük.
Ananászos sajtkrémmel töltött csirkemell-tekercs recept
Recept hozzávalók: natúr Medve tömlős sajt 20 dkg, csirkemell filé 4 db, ananászbefőtt 10 dkg, pritamin paprika 1 db, petrezselyemzöld 1 cs. liszt 10 dkg, tojás 3 db, zsemlemorzsa 20 dkg, olaj őrölt fehér bors, sóElkészítése: A csirkemell filéket fólia alatt kiverjük, sóval, borssal ízesítjük és félretesszük. A natúr tömlős sajtot kis kockákra vágott ananásszal, paprikával és finomra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük. Az ananászos sajtkrémmel a csirkemell filéket megkenjük, felgöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, majd a hústűket eltávolítjuk. Burgonyapürével és margarinon párolt zöldségekkel tálaljuk.
Arab húsos rizottó recept
Recept hozzávalók: 20 dkg csirkemell, 20 dkg kolbász (lehetőleg cserkészkolbász) 20 dkg rizs, 2 dkg vaj, 1 db húsleveskocka, só-bors, paprika, ízlés szerint, 1 fej hagyma, 4 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 2 db uborkaA több, váltott vízben átmosott rizst 2 dekányi forró vajon megfuttatjuk, majd kétszer annyi vizet öntünk rá, amennyi a rizs térfogata. Húsleveskockával, sóval ízesítjük, és a negyedekre vágott hagymával fedő alatt takaréklángra tesszük. A rizsnek nem főni, hanem duzzadnia kell, kb. 20 perc, amíg megpuhul. Ekkor tesszük bele a 20 dkg cserkészkolbászt (vékony karikákra vágva) és a már főtt, kockára vágott csirkemell darabokat. Ezekkel együtt a rizst még kb. 5 percig - míg teljesen puha nem lesz - tűzön tartjuk és borssal, paprikával megszórva a tetejét, melegen tálaljuk.
Vékonyra vágott zöldpaprikával, paradicsommal és uborkával díszítjük.
Aranka göngyölt csirkéje - Recept
Elkészítése: 1 ek. margarint 2 percig 200 W-on felolvasztunk. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, és a margarinon 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. 20 dkg gombát felszeletelünk, sózzuk, borsozzuk, 4 percig 500 W-on pároljuk. 60 dkg csirkemellet kiklopfolunk és a hagymás, gombás töltelékkel megtöltjük. Fogvájóval rögzítjük. Mikro-edénybe tesszük és 3 dl erőlevessel 6 percig 500 W-on főzzük. Megforgatjuk, majd 3 percig 400 W-on pároljuk. Kiszedjük a léből, amibe 4 ek. gesztenyemasszát, 1 dl tejszínt, és sót teszünk. A mártást 2 percig 500 W-on melegítjük, majd a gombás csirkemell-tekercsekre öntve tálaljuk.Aranka szelet AMC Arondoban
Recept hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell (kicsontozva, lebőrözve) ízlés szerint grillfűszer, 2 csomag ARVIT brokkoElkészítése: Az Arondo edényt előmelegítjük. A csirkemelleket papírtörlővel leitatjuk és az előmelegített edényben, mindkét oldalán pirosra sütjük. Grillfűszerrel megszórjuk ízlés szerint, majd lefedjük. Amikor a mutató az első piros ér, a hőforrást takarékra tesszük, amikor a második pirosba ér, a hőforrást elzárjuk. Az ARVIT Brokko keveréket AMC edénybe tesszük és lefedjük. Amikor a mutató az első piros mezőbe ér, a hőforrást takarékra tesszük, ha a második piros mezőbe ér, a hőforrást elzárjuk. Ízesíteni nem kell, mert a keverék fűszeres margarint tartalmaz, amely ízesíti azt.
Aszaltszilvás csirkemell recept
Recept hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér borsElkészítése: A csirkemelleket úgy csontozzuk ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük. Ügyeljünk arra, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető legyen. Az aszalt szilvát lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és a mag helyére darált sós mogyorót teszünk. Az éles, hegyes késsel felszúrt csirkemell darabba 5 szem töltött szilvát teszünk, majd a nyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A tojást habosra verjük, és a szegfűszeggel, a borssal megfűszerezzük. 1 dl vörösboros szilvalevet hozzáöntünk, és annyi liszttel keverjük össze, hogy a szokásos palacsintatészta sűrűségű masszát kapjuk belőle. A megtöltött húsdarabokat megsózzuk, ezután lisztbe és a tésztába mártva 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép pirosasbarnára megsütjük. A lecsöpögtetett szilvás csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk. Kissé munkaigényes, de igazi különlegesség.
Aszpikos jérce recept
Recept hozzávalók 4 személyre: 4 csirkecomb vagy 2 csirkemell, 1 borjúláb, 1 kis fej hagyma, 1 dl fehérbor, 1 citrom, 1-2 babérlevél, 5-6 szem fekete bors, só, 1 dkg zselatin, 1-2 teáskanál ecet.A megmosott húst sóval, borssal, babérlevéllel, fekete borssal és fél citrom levével ízesített vízben megfőzzük. Egészben főzzük bele a hagymát. Amikor a csirkehús megfőtt, kiszedjük a léből, lebőrözzük, kicsontozzuk, és egy mélyebb tálon elrendezzük. A léhez adjuk a fehérbort, és ebben puhára főzünk egy borjúlábat. Ha megfőtt, kiszedjük, s a léhez vízbe áztatott zselatint adunk, a csirkehúsra öntjük, s a hűtőben kifagyasztjuk. Tálalásnál a citrom másik felét rákarikázzuk úgy, hogy a magokat kiszedjük belőle. Petrezselyemmel díszítjük.
Avokadósaláta recept (Brazília)
Hozzávalók: 2 avokádó, 1 tk. mustár, fél citrom leve, bors, só, 2 gerezd péppé zúzott fokhagyma, 1 ek. apróra vágott zöld olajbogyó, 20 dkg apróra vágott főtt rák (vagy csirkemell), 1 ek. olívaolaj, 4 salátalevél.Vágjuk hosszában ketté az avokádót, szedjük ki a magját, mindegyik félből 2-2 ek. mennyiséget kaparjunk ki. Tálban nyomkodjuk szét, keverjük hozzá óvatosan a többi kelléket. Töltsük meg ezzel a fél héjakat! Kistányérra tegyünk 1-1 salátalevelet és erre az avokadókat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése